Allt för att arbeta med Windows - det bästa operativsystemet från Microsoft. Vi täcker allt från Windows 10 Insider -programmet till Windows 11. Ger dig alla de senaste nyheterna om Windows 10 och mer.

Hur inaktiverar (eller återaktiverar) Windows 10: s tidslinjefunktion

0

Så här inaktiverar du Windows-tidslinjen:

  1. Starta appen Inställningar (Win + I) och klicka på kategorin “Sekretess”.
  2. Klicka på sidan “Aktivitetshistorik” i navigeringsmenyn.
  3. Avmarkera de två kryssrutorna högst upp på sidan.
  4. Vrid varje knapp under “Visa aktiviteter från dessa konton” till “av” -positionen.
  5. Tryck på knappen “Rensa” för att radera dina befintliga aktivitetsdata från ditt Microsoft-konto.

Gäller Windows 10 1803 och uppåt

Windows-tidslinjen är en bekvämlighetsfunktion som introducerades med uppdateringen av Windows 10 april 2018. Det håller en kronologisk register över de aktiviteter du utför på din dator, inklusive webbplatser du besöker, Office-dokument du redigerar och multimediafiler du använder. Händelser visas i Task View-gränssnittet, nås från aktivitetsfältet eller snabbtangenten för Win + Tab. Din tidslinje synkroniseras över dina enheter, inklusive Android-telefoner via Microsoft Launcher.

Windows tidslinje är aktiverad som standard med Windows 10 April 2018 Update och nyare. I den här guiden visar vi dig hur du stänger av den eller återaktiverar den om du vill börja använda den igen. Eftersom tidslinjen nu stöder en växande lista över appar, inklusive webbhistoriken i Google Chrome, är det en bra tid att ge den en andra chans.

Inaktiverar tidslinjen

Du kanske vill inaktivera tidslinjen om du är orolig för sekretessimplikationerna eller bara inte använder funktionen. Öppna först appen Inställningar och klicka på kategorin “Sekretess” från hemsidan.

Hur inaktiverar (eller återaktiverar) Windows 10: s tidslinjefunktion

Gå till vänster navigeringsfält till sidan “Aktivitetshistorik” under avsnittet “Windowsbehörigheter”. Även om “Tidslinjen” inte nämns, är det här alla funktionens inställningar finns.

Den första kryssrutan på sidan “Lagra min aktivitetshistorik på den här enheten” (“Låt Windows samla in mina aktiviteter från den här datorn” på Windows 10 april 2018-uppdateringen) styr om tidslinjen kan logga aktiviteter från din nuvarande enhet. Om den är avstängd kommer inget att spelas in – varken i molnet eller offline.

Hur inaktiverar (eller återaktiverar) Windows 10: s tidslinjefunktion

Du kan fortsätta använda tidslinjen utan att den synkroniserar dina aktiviteter över dina enheter. För att uppnå detta avmarkerar du rutan “Skicka min aktivitetshistorik till Microsoft.” Observera att detta är märkt som “Låt Windows synkronisera mina aktiviteter från den här datorn till molnet” i Windows 10 april 2018-uppdateringen, men det har samma effekt.

Det här alternativet förhindrar att tidslinjeaktiviteter på din enhet skickas till ditt Microsoft-konto, så att de inte visas på dina andra enheter. Detta är dock ett alternativ per enhet – om du håller de andra tidslinjeinställningarna aktiverade ser du fortfarande aktivitet från dina andra enheter på din nuvarande. Du måste inaktivera den här inställningen på var och en av dina enheter för att undvika att använda molndelningen helt.

Hur inaktiverar (eller återaktiverar) Windows 10: s tidslinjefunktion

Slutligen, även efter att du har avmarkerat de två kryssrutorna kan du fortfarande se befintliga aktiviteter i tidslinjens gränssnitt. Innehållet i tidslinjegränssnittet bestäms av växlingsknapparna under “Visa aktiviteter från dessa konton.” Om du inaktiverar konton här visas ingen av de aktiviteter som är kopplade till dem i tidslinjen.

För att inaktivera gränssnittet för tidslinjen helt, vill du avmarkera båda kryssrutorna på den här sidan. Du bör också växla knapparna under “Visa aktiviteter från konton” till “av” för att dölja eventuell befintlig historik som har samlats in. Denna konfiguration kommer att leda till att tidslinjen är helt tom, så skärmen Task View återställs till dess uppdateringsfunktion före april 2018.

Hur inaktiverar (eller återaktiverar) Windows 10: s tidslinjefunktion

Det sista att notera är att inaktivera tidslinjen inte tar bort någon befintlig data som synkroniserats med molnet. För att göra detta, tryck på knappen “Rensa” under rubriken “Rensa aktivitetshistorik” längst ner på inställningssidan. Detta tar bort alla dina aktiviteter från ditt Microsoft-konto.

Aktiverar tidslinje

Om tidslinjen är avstängd eller inte visar alla dina aktiviteter, gå till inställningssidan “Aktivitetshistorik” som beskrivs ovan. Du bör se till att ditt Microsoft-konto är aktiverat för tidslinjen under rubriken “Visa aktiviteter från dessa konton” – om det är avstängt kommer inte tidslinjen att visa några aktiviteter.

Hur inaktiverar (eller återaktiverar) Windows 10: s tidslinjefunktion

Du måste också markera de två kryssrutorna högst upp på sidan. Om den första (“Lagra min aktivitetshistorik på den här enheten”) inte är aktiverad samlas inga aktiviteter från din enhet, så tidslinjen kan förbli tom.

Slutligen, om tidslinjen inte visar aktiviteter från någon av dina andra enheter, se till att den andra kryssrutan (“Skicka min aktivitetshistorik till Microsoft”) är aktiverad på den enheten – annars kommer den inte att kunna synkronisera dess aktivitetsdata till molnet.

Hur inaktiverar (eller återaktiverar) Windows 10: s tidslinjefunktion

Med kryssrutorna markerade och ditt konto aktiverat för tidslinjen bör du se att dina aktiviteter börjar dyka upp i gränssnittet. Förutsatt att du har aktiverat molnsynkronisering på alla dina enheter bör allt visas överallt – på dina Windows 10-produkter, Android-telefoner med Microsoft Launcher och iPhones med Microsoft Edge.

Inspelningskälla: onmsft.com

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med detta, men du kan välja bort det om du vill. Jag accepterarFler detaljer